BG|BG
Балевски и Киров Комерс
Брашно от изсушени шипкови семена насипно в Doy-Pack 1.000 кг. 120 микрона, Биологичен продукт
Цена
19.90
лв.
Точки
4.98
Смляно на каменна мелница 120 микрона. Без глутен.
Съдържание: Сушени семена от плод на биологична българска шипка
Начин на употреба: Приготвяне на печива (самостоятелно или в комбинация с други брашна). Добавка към шейкове, мюсли, кисело мляко и смутита.
Опаковка: 1 кг.
Количество:

Профилактично и терапевтично действие срещу артрит, инфекциозни и възпалителни заболявания, диабет, стомашно-чревни разстройства, обикновена настинка, диария и заболявания на пикочните пътища.

Този незаменим продукт, богат на биоактивни съединения и диетични фибри, може да се използва като хранителна съставка към печива, сурови десерти, смесено с плодови шейкове и смутита поради високото си хранително съдържание и функционални способности.

Установено е, че брашното от семена на шипкови плодове съдържа 7,4% протеин, 4,6% липиди и 79,4% диетични фибри. Шипковото семе съдържа повече от 50% полиненаситени мастни киселини Омега 3-6-9. Също така то е ценен източник на минерали, доста богато е на фосфор и калий. Брашното е ценен продукт с високата си концентрация на диетични фибри, пепел, протеини, общо фенолни вещества и антиоксидантната си активност. Антиоксидантните диетични фибри са важен клас хранителни съставки, които водят до допълнителни ползи за здравето.  

Не се наблюдават.

Ако сте бременна жена или кърмачка преди да започнете да използвате плодове от шипка, трябва да се консултирате с вашия лекар.

Ако имате някакви съмнения относно консумацията на шипки под каквато и да е форма, консултирайте се с лекар или фитотерапевт!