BG|BG
Балевски и Киров Комерс
Rose hips Omega – Студено пресовано масло от шипкови семена с Омега 3-6-9
Цена
34.90
лв.
Точки
8.73
Мека капсула със студено пресовано масло от шипкови семена, студено пресовано масло от гроздови семена и Омега-3 мастнa киселинa от норвежка риба Треска
Съдържание: Съдържание: Студено пресовано масло от шипкови семена - 100 mg, Студено пресовано масло от гроздови семена - 150 mg, Омега-3 мастна киселина от риба треска - 250 mg
Начин на употреба: Начин на употреба: Препоръчва се прием на три капсули дневно – сутрин, обед и вечер по време на хранене
Опаковка: 90 капсули х 500 мг.
Количество:

Описание на продукта

Мека капсула със студено пресовано масло от шипкови семена, студено пресовано масло от гроздови семена и Омега-3 мастнa киселинa от норвежка риба Треска

Предназначение:

Преодолява дефицита на незаменими мастни киселини. Богатото съдържание на комплекса от полезни вещества подсилва и активира имунните функции и защита на организма през есенно-зимния сезон, мощно антиоксидантно действие, допринася за ускоряването на метаболизма, подпомага преодоляването на стреса, действа положително при психически разстройства, сезонни неразположения, депресивни състояния, подтиснатост, подпомага сърдечно-съдовата система, подпомага умствената дейност, допринася за намаляване на умората и изтощението, подобрява усвояването на желязото, спомага за предпазването на клетките от окислителен стрес, допринася за възстановяването на редуцираната форма на витамин E.


Съдържание: Студено пресовано масло от шипкови семена - 100 mg, Студено пресовано масло от гроздови семена - 150 mg, Омега-3 мастна киселина от риба треска - 250 mg

Начин на употреба: 
Препоръчва се прием на три капсули дневно – сутрин, обед и вечер по време на хранене
Продуктът не е лекарствено средство.
Използвайте продукта само като хранителна добавка.
Продуктът не замества разнообразието в храната.

Опаковка: 90 капсули х 500 мг.

Характеристики

Студено пресовано масло от шипкови семена (вложеното в този продукт шипково масло е извлечено чрез иновативен (патентован) метод на студено пресоване в безкислородна среда и температура на изтичащото масло 28 градуса С)

Още в древността шипката е призната като ценно и лечебно средство. Бащата на медицината, Хипократ, а и други древногръцки учени като Теофраст и Диоскорид са оценявали високо ползите от шипката. Предписвали са я като противовъзпалително средство за множество различни заболявания. Шипката е истински „поливитаминен концентрат“ – в природата не съществува друг естествен продукт, който да е така богат на различни витамини.

Шипковото масло е единственото растително масло, което съдържа в натурален вид уникалния здравословен комплекс от: естествен провитамин D, естествен провитамин А, естествени масни киселини Омега-3 (33%), Омега-6 (44%), Омега-9 (14%) и антиоксиданти - флаваноиди и бетакаротени, витамин С и витамин Е, витамин F, витамин K и групата витамини B.

Витамин Е има ключово значение за имунната система. Поддържа очите и кожата здрави. Антиоксидантните му свойства предпазват клетките от увреждания. Препоръчва се за борба със свободните радикали, които причинява тютюнопушенето, честото излагане на ултравиолетовите слънчеви лъчи и замърсяването на въздуха. Витамин Е допринася за нормализиране на кръвното налягане. Помага да се избегне втвърдяването на артериите и подобрява работата на сърцето.

Линоловата киселина е полинаситена Омега - 6 мастна киселина. Намира се в липидите на клетъчните мембрани и играе важна роля за защитните функции на кожата. Приемът на линолова киселина, успоредно със стандартната грижа за здравето, понижава кръвното налягане. Помага за намаляване чувството на глад и телесните мазнини при възрастните.

Поради високото съдържание на витамин С има диуретичен ефект и също така подобряват окислително-редукционните процеси в клетките и пропускливостта на капилярите.

Приемът на студено пресовано масло от шипкови семена води до следните ползи:
Подкрепя имунната система;
Подкрепя нервната система;
Подкрепя сърдечно-съдовата система;
Осигурява на организма незаменимите Омега-3 и Омега-6 мастни киселини;
Подпомага дейността на щитовидната и подстомашната жлези;
Подобрява физическата и умствената активност;
Влияе благоприятно върху общото здравословно състояние;
Подобрява работата на сърцето;
Нормализира кръвното налягане;
Действа благоприятно при заболявания на черния дроб;
Има благоприятно влияние при възпаление на венците, стоматит и гингивит;
Забавя преждевременното стареене;
Превенция на раковите заболявания;
Подкрепя регенерирането на кожата, костите и ноктите (Антиейджинг ефект);
Подобрява окислително-редукционните процеси в клетките.
Студено пресованото масло от Гроздови семена е важен източник на един от най-силните природни антиоксиданти – проантоцианиди. Проантоциандите са с многократно по-силни антиоксидантни свойства дори и от витамините С и Е (20 пъти по-силни от витамин С и 50 пъти по-силни от витамин Е). В изключително голяма концентрация се срещат в семената на червеното грозде. Препоръчителен е приемът на екстракти, извлечени от гроздовото семе, тъй като в тях концентрацията на проантоцианиди е значително по-голяма. Проучвания показват, че тези антиоксиданти имат силно противо-възпалително действие, антиалергични свойства и противодействат на свободните радикали. Понижават нивото на лошия холестерол в кръвта, способстват за нормализиране на кръвното налягане, защитават от атеросклероза и подобрява работата на нервната и имунната система.

Маслото от гроздови семена е чудесен източник на витамин Е. Витамин Е представлява мастноразтворим антиоксидант, който предпазва клетките от свободните радикали. Често се препоръчва при рак, сърдечносъдови проблеми и други хронични заболявания. Витамин Е укрепва и имунната система. Някои изследвания показват, че може да забави развитието на деменцията.

Приемът на студено пресовано масло от гроздови семена води до следните ползи:
Подкрепя имунната система;
Подкрепя сърдечно-съдовата система;
Повишава нивото на добрия холестерол и намалява лошия холестерол в организма
Осигурява на организма незаменимите Омега-3-6-9 мастни киселини;
Осигурява защита срещу клетъчно и тъканно увреждане, причинено от свободните радикали;
Превенция на раковите заболявания;
Подкрепя регенерирането на кожата;
Подобрява кръвообращението и успокоява проблеми като мрежа от вени и разширени вени;
Помага за предотвратяване на рак на белия дроб, на дебелото черво, на простатата, гърдата и на стомаха.
Омега-3-6-9 мастни киселини имат важни роли във всички видове телесни процеси, включително възпаление, сърдечно здраве и мозъчна функция. Дефицитът на омега-3-6-9 е свързан с по-ниска интелигентност, депресия, сърдечни заболявания, артрит, рак и много други здравословни проблеми. Нашите тела се нуждаят от тези мастни киселини за добра мозъчна функция, клетъчна сигнализация, производството на хормони, защита на сърдечно-съдовата система, подкрепа на имунитета и други. Дори има сведения, които доказват, че омега мастните киселини могат да предпазят от различни болести и състояния като Алцхаймер, диабет тип 2 и депресия. Сериозен проблем идва от това, че телата ни не могат да си ги произведат сами. Изградените хранителни навици и лошият избор на храни, често са предпоставка за дефицит или нарушен баланс между омега 3-6-9 мастните киселини.

Ежедневния прием на Омега-3-6-9 полиненаситени мастни киселини е от съществено значение за здравето на сърдечно-съдовата система, нервната система, мозъка, зрението, ставите, изграждането и възстановяването на клетките и др. Тъй като са от решаващо значение за здравето и тялото не може да произвежда Омега-3-6 трябва да се набавят редовно. Поради тази причина рибеното масло е една от най-подходящите добавки към дневното меню. То е богато на омега-3 мастни киселини и помага на организма да получи наготово здравословните им предимства. Шипковото и гроздовите масла са изключително богати на Омега 3-6-9 мастни киселини.

Приемът на Омега-3-6-9 мастни киселини води до следните ползи:
Подобрява функциите на имунната система;
Подпомага функциите на сърдечно-съдовата система и поддържането на на холестерола, триглицеридите и кръвното налягане в норма;
Допринася за поддържане нормалните нива на глюкоза в кръвта;
Осигурява стабилна защита за мозъка и нервната система, полезно за фокуса, остротата на ума и нормалното психо-емоционално състояние;
С отлично въздействие върху зрението – намалява умората и съдейства за зрителната острота;
Благодарение на мощния си противовъзпалителен ефект, облекчава състоянието при възпалителни ставни заболявания, намалява болката и сковаността;
С полезен ефект върху ендокринната система, насърчава правилната хормонална продукция;
Благоприятства състоянието на кожата, косата и ноктите;
Понижава риска от тромбоза (образуване на съсирек);
Предотвратява аритмиите;
Регулира метаболизма;
Подобрява еластичността на кожата;
Подобрява дейността на всички системи и органи в организма на човека.

Да не се приема при свръхчувствителност към някоя от съставките. Не се препоръчва за хора с остри стомашно-чревни заболявания(язва, хроничен гастрит), патологии в кръвообращението и тромбофлебит. При прием на лекарства за високо кръвно налягане и такива за разреждане на кръвта обърнете внимание на листовката за взаимодействието им с ехинацея. Ако имате някакви съмнения относно консумацията на шипки под каквато и да е форма, консултирайте се с лекар или фитотерапевт. Бременни жени, кърмачки и деца под 18 години преди употреба е необходимо да се консултират със специалист.